Island v dubnu
Island v dubnu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s návštěvou Islandu v dubnu. Chceme jet s cestovkou a ta nabízí zájezdy duben a říjen. Co jsem se dočetla, je tam zima a údajně je většina turistických míst zavřená. Tak nevím, jestli to riskovat. Díky.
Re: Island v dubnu
Dobrý den,
zájezd v dubnu jsme vyzkoušeli letos.
Jeli jsme tedy na vlastní triko - půjčili jsme si auto a jeli si svoje.
Co se týče počasí, na Islandu nikdy nevíte, jak bude, mění se to ze dne na den...
Turistická místa určitě zavřená nejsou, jedou celý rok - jestli tedy myslíte vodopády (např. Gullfoss, Skogafoss), oblast Geysir a pod.
Pokud vím, tak tyto krátké zájezdy se většinou odehrávají na jižní části Islandu a je to vesměs poblíž silnice č.1, takže pokud nedojde k nějaké kalamitě, tak tato místa jsou přístupná celoročně.
Myslím, že tento krátký zájezd je dobrá příležitost, jak se seznámit s Islandem v základu. A jestli bude pršet nebo sněžit, svítit slunce.. my jsme tam za těch pár dní měli vše...
Ale rozhodně bych doporučila velmi teplé oblečení...
Sandra
zájezd v dubnu jsme vyzkoušeli letos.
Jeli jsme tedy na vlastní triko - půjčili jsme si auto a jeli si svoje.
Co se týče počasí, na Islandu nikdy nevíte, jak bude, mění se to ze dne na den...
Turistická místa určitě zavřená nejsou, jedou celý rok - jestli tedy myslíte vodopády (např. Gullfoss, Skogafoss), oblast Geysir a pod.
Pokud vím, tak tyto krátké zájezdy se většinou odehrávají na jižní části Islandu a je to vesměs poblíž silnice č.1, takže pokud nedojde k nějaké kalamitě, tak tato místa jsou přístupná celoročně.
Myslím, že tento krátký zájezd je dobrá příležitost, jak se seznámit s Islandem v základu. A jestli bude pršet nebo sněžit, svítit slunce.. my jsme tam za těch pár dní měli vše...
Ale rozhodně bych doporučila velmi teplé oblečení...
Sandra
Ahoj Sandro,
náhodou jsem natrefila na tuto diskuzi a chtěla bych se zeptat jak jste měli naplánován Island v dubnu? My také letíme s manželem 30. dubna a na mapě sjídnosti cest je spousta cest uzavřena. vy jste se pohybovali po R1? Mohu se zeptat, jelikož je tam ještě dost zima, tak jste měli zařízeno ubytko? jedno a odtud jste vyráželi, nebo jste jeli okolo celého ostrova? Právě plánuji a získávám co nejvíce info. Jo ještě je tam v dubnu málo světla? A už byli v dubnu papuchálci? Asi mám hodně otázek, ale jsem z té cesty už ted docela paf.
Díky za odpověd a přeji krásné cestovatelské zážitky
Lenka
náhodou jsem natrefila na tuto diskuzi a chtěla bych se zeptat jak jste měli naplánován Island v dubnu? My také letíme s manželem 30. dubna a na mapě sjídnosti cest je spousta cest uzavřena. vy jste se pohybovali po R1? Mohu se zeptat, jelikož je tam ještě dost zima, tak jste měli zařízeno ubytko? jedno a odtud jste vyráželi, nebo jste jeli okolo celého ostrova? Právě plánuji a získávám co nejvíce info. Jo ještě je tam v dubnu málo světla? A už byli v dubnu papuchálci? Asi mám hodně otázek, ale jsem z té cesty už ted docela paf.
Lenka
Jen k tomu světlu: rovnodennost je tuším teď někdy v březnu a po rovnodennosti se situace se světlem obrací, takže na severu začíná být světla naopak více než na jihu - nebo přinejmenším (takhle ze začátku po rovnodennosti) podobně :-)
Ahoj - zkusím ve stručnosti - jezdili jsme spíše po asfaltu, tyto cesty jsou slušně udržované. Vnitrozemské silnice se otvírají dle počasí, a spíš až tak v červnu (zkušenost z roku 2015, kdy se silnice č. 35 otevřela v půlce června). Počasí tam je asi jako u nás teď - cca 5-10 stupňů přes den, teoreticky může být vše - nám během pěti dní padaly kroupy, sněžilo, pršelo i svítilo slunce (já osobně to vidím na zimní oblečeníLenka píše:Ahoj Sandro,
Lenka

Ale Island má co nabídnout v každé roční době, takže se nebojte a krásně si to užijte!
Island v dubnu je sázka do loterie, duben 2016 jsme měli celý týden jasno, 10°C a dokonce 3 noci luxusní polární zář. Pro velké nadšení letím letos 15.4.i s dcerou, chtěli bychom objet celý ostrov, ale s vnitrozemím se nedá počítat zcela určitě. Mám dotaz, nevíte někdo, jak to probíhá 3. čtvrtek v dubnu? První letní den jsou zřejmě zavřené obchody, ale co se děje třeba v Akureyri? Průvodce Merian slibuje bujaré oslavy, připojit se, nebo se raději držet opodál ??
Broňa

Aktuální zkušenost z roku 2023:
- viditelnost podle aprílového počasí
- všechny F-roads zavřené kvůli rekordní sněhové nadílce tuto zimu
- turistů všude plno, včetně nás
a dá se jedině auto nebo bus turismus s ubytováním (na stan by bylo fakt zima a vichr)
- přírodní hotpoty přechází v komerční laguny
- pořád jsou místa, kde se cítíte dobře, stranou a skvěle relaxovaně (Snaefelsness)
- spolehlivě se ve službách i restauracích domluvíte polsky, česky a výjimečně anglicky...
- viditelnost podle aprílového počasí
- všechny F-roads zavřené kvůli rekordní sněhové nadílce tuto zimu
- turistů všude plno, včetně nás

- přírodní hotpoty přechází v komerční laguny
- pořád jsou místa, kde se cítíte dobře, stranou a skvěle relaxovaně (Snaefelsness)
- spolehlivě se ve službách i restauracích domluvíte polsky, česky a výjimečně anglicky...
Naposledy oživil Anonymous v sob 13. kvě 2023 2:40:11